Drücke „Enter”, um zum Inhalt zu springen.

Мисија Косово – октобар 2018

Повратак на почетак

06.08.2018

за 6 година, европска солидарност фронт за косово (esfk), са добровољцима из многих европских земаља, подржала је српску мањину на косову и метохији. ово укључује, између осталог, не само сиромашне породице, већ и школе, обданишта, хуманитарне институције и друге даљина тачке редовно на институције које подржавају esfk. након наше две путовања прошле године и велике прикупљање средстава за нову краву за породицу, од велике hoca у марту ове године, биће и мисија косова у 2018 после 2017 неки пројекти би могли да се заврше, наши волонтери ће посетити даље места током њихове предстојеће употребе и покрене и имплементацију нових пројеката помоћи. између осталог су деца атлетски клуб школе „вук караџић“ у prilužje, један од најстаријих на косову и метохији, као и трагични историја породице породица.

„породица породица се зове трагична породица на косову. прво, jugo и sasko костић су отели овк у јулу 1998 недељу дана касније, након три дана опсаде, чланови овк од звечану против ораховац отишли су да нападну куће kostićs, као и срби у ораховац и села retimlje и opteruša. први који је убијен пред његовим улазним вратима био је 62-годишњи фармер анђелко костић. онда сви они који су били тамо су заробљени – међу њима четрнаест kostićs. живко костић, син убијен анђелко костић, добио два сата да сахрани мртвог оца. ковчег је направљен из плоче и ћебад, и два-три људи су испраћени на гробље од стране униформисани чланови овк да копају гроб. срби су тада довели на сахрану, која је спроведена без свештеника и осталих српских обичаја. тада су се вратили у сред села и напета. жене поздрав својим синовима и мужевима. људи су били напуњен у камион и довели у село semetište. они никада нису видели поново.

отац отете браће jugo и sasko костић, драгољуб костић, погинуо је 5 фебруара 2018 године у 83 години. његова супруга ружа и његова ћерка злата су отели 18 јула 18 године. 1998 са девет других жена и старији човек из њиховог села, али је пуштен за непосредну интервенцију међународног црвеног крста из овк логора. након њиховог ослобађања, као што су чланови овк спалили све српске куће у селу, dragoljub није напустио косово и метохију. уместо да траже остатак његове породице спасавање у сигурне централне србије, остао је у близини српског села велика хоча, надајући се да ће бити ближе својим синовима синовима, за које није изгубио наду за живот и након чега је наставио, посебно после доласка и употребе међународног осуђују.

године 2011, изгубио је жену у овој борби, који је умро од патње и бриге за синове, а он је остао сам са својом ћерком злата. његове године и болести болести, чији је третман био одложен, предао се свом једини циљ – да открије судбину својих синова који, као што је он рекао, био жив. осећао се да је његов крај био близу, а сада је говорио са суморан надом у очима: ‚ људи, ако ми нисте помогли и моји отете синови, помозите бар мојој ћерки која, сама и без икаквог прихода, назад за живот остати.'“

такође разумемо наш рад као јасан сигнал да се не сви људи у западној европи слажу са нато агресије и њиховим индиректна и непосредном последицама! кроз наше блиске контакте са људима и институцијама на терену, ми смо у могућности да донирају у консултације и веома мети. све операције и спасилачке операције су документовани на нашем сајту. наши трошкови путовања су искључиво приватно финансирали! све донације долазе на 100 % бенефиције људи на сајту!

сигурно не можемо спасити цео свет, али можемо помоћи да им комад боље.

помози нам са донацијом!

Повратак на почетак

Wir benutzen Cookies um die Nutzerfreundlichkeit der Webseite zu verbessen. Durch Deinen Besuch stimmst Du dem zu.