Мисија Косово – октобар 2018

Повратак на почетак

06.08.2018

за 6 година, европска солидарност фронт за косово (esfk), са добровољцима из многих европских земаља, подржала је српску мањину на косову и метохији. ово укључује, између осталог, не само сиромашне породице, већ и школе, обданишта, хуманитарне институције и друге даљина тачке редовно на институције које подржавају esfk. након наше две путовања прошле године и велике прикупљање средстава за нову краву за породицу, од велике hoca у марту ове године, биће и мисија косова у 2018 после 2017 неки пројекти би могли да се заврше, наши волонтери ће посетити даље места током њихове предстојеће употребе и покрене и имплементацију нових пројеката помоћи. између осталог су деца атлетски клуб школе „вук караџић“ у prilužje, један од најстаријих на косову и метохији, као и трагични историја породице породица.

„породица породица се зове трагична породица на косову. прво, jugo и sasko костић су отели овк у јулу 1998 недељу дана касније, након три дана опсаде, чланови овк од звечану против ораховац отишли су да нападну куће kostićs, као и срби у ораховац и села retimlje и opteruša. први који је убијен пред његовим улазним вратима био је 62-годишњи фармер анђелко костић. онда сви они који су били тамо су заробљени – међу њима четрнаест kostićs. живко костић, син убијен анђелко костић, добио два сата да сахрани мртвог оца. ковчег је направљен из плоче и ћебад, и два-три људи су испраћени на гробље од стране униформисани чланови овк да копају гроб. срби су тада довели на сахрану, која је спроведена без свештеника и осталих српских обичаја. тада су се вратили у сред села и напета. жене поздрав својим синовима и мужевима. људи су били напуњен у камион и довели у село semetište. они никада нису видели поново.

отац отете браће jugo и sasko костић, драгољуб костић, погинуо је 5 фебруара 2018 године у 83 години. његова супруга ружа и његова ћерка злата су отели 18 јула 18 године. 1998 са девет других жена и старији човек из њиховог села, али је пуштен за непосредну интервенцију међународног црвеног крста из овк логора. након њиховог ослобађања, као што су чланови овк спалили све српске куће у селу, dragoljub није напустио косово и метохију. уместо да траже остатак његове породице спасавање у сигурне централне србије, остао је у близини српског села велика хоча, надајући се да ће бити ближе својим синовима синовима, за које није изгубио наду за живот и након чега је наставио, посебно после доласка и употребе међународног осуђују.

године 2011, изгубио је жену у овој борби, који је умро од патње и бриге за синове, а он је остао сам са својом ћерком злата. његове године и болести болести, чији је третман био одложен, предао се свом једини циљ – да открије судбину својих синова који, као што је он рекао, био жив. осећао се да је његов крај био близу, а сада је говорио са суморан надом у очима: ‚ људи, ако ми нисте помогли и моји отете синови, помозите бар мојој ћерки која, сама и без икаквог прихода, назад за живот остати.'“

такође разумемо наш рад као јасан сигнал да се не сви људи у западној европи слажу са нато агресије и њиховим индиректна и непосредном последицама! кроз наше блиске контакте са људима и институцијама на терену, ми смо у могућности да донирају у консултације и веома мети. све операције и спасилачке операције су документовани на нашем сајту. наши трошкови путовања су искључиво приватно финансирали! све донације долазе на 100 % бенефиције људи на сајту!

сигурно не можемо спасити цео свет, али можемо помоћи да им комад боље.

помози нам са донацијом!

Повратак на почетак

Europäische Solidaritätsfront für Kosovo © 2019 Datenschutzerklärung | Impressum
Wir benutzen Cookies um die Nutzerfreundlichkeit der Webseite zu verbessen. Durch Deinen Besuch stimmst Du dem zu.