Drücke „Enter”, um zum Inhalt zu springen.

Брза помоћ од стране ЕСФК за жртве крађе

Повратак на почетак

08.05.2016

У скорије време, било је неколико крађа на Косову и Метохији. Као што је портал ikos.rs известио, непознати људи су украли и побили око стотину голубова и препелица са фарме породице Моравчевић у српској енклави Ораховац у ноћи између 3. и 4. маја. Такође, хуманитарна организација Солидарност за Косово је известила да се у селу Бање догодио слични инцидент. У ноћи између 5. и 6. маја лопови су провалили у стају једне српске породице, ушли кроз кров и украли три грла стоке. Нарочито је важно да људи схвате да овакви инциденти могу бити погубни за народ који тамо живи. На то указује и организација Солидарност за Косово.

„У Паризу и Бриселу овакви се догађаји можда чине безначајним. То је само један ред у извештају технократа. Али ако живите тамо, разумећете које последице они остављају за заједницу. Људи су гладни, а једног дана глад ће бити тако јака да ће они морати да оду. Да ли је у томе ствар?“, извештава хуманитарна организација на њиховој Фејсбук страни.

Што се тиче породице Моравчевић из Ораховца, Европски фронт солидарности за Косово је породици уручио брзу помоћ у износу од 100 евра. То ће им омогућити да одмах набаве 20 нових птица за нови почетак узгоја. Као што је француска организација Солидарност за Косово описала, то је такође у Ораховцу. Тако да је додатни приход од продаје јаја и сличног, врло важан за опстанак породице. Стотину голубова, пилића и препелица на такозваном „Западу“ не значи пуно. За Србе на Косову и Метохији то значи опстанак.

spende_orahovac_may_2016_tauben_huenerizvor: http://www.ikos.rs/info/893-opljackana-srpska-porodica-iz-orahovca.html

Повратак на почетак

Wir benutzen Cookies um die Nutzerfreundlichkeit der Webseite zu verbessen. Durch Deinen Besuch stimmst Du dem zu.