Drücke „Enter”, um zum Inhalt zu springen.

Прикупљање средстава! – Помоћ породици Мицић

Повратак на почетак

04.12.2017

Прикупљање средстава! – Помоћ породици Мицић

Честе крађе српског имања и стоке није поштедела Велику Хочу у предходним месецима. Пре нешто више од месец дана, опљачкана је пошта у селу из које је однесена имовина организације „Пријатељи Дечана“, која изнајмљује бицикле у граду. Породица Мицић је такође оштећена када су им лопови из штале украли стоку у ноћи између 14ог и 15ог новембра.

Породицу Мицић чине Снежана, њен супруг Станислав, син Сашко, снаја Ивана и унуци Стефан и Страхиња. И Снежана и Станислав су изгубили посао након 1999. и живе од минималца. То им је главни извор прихода у претходним годинама. Син Сашко болује од тумора на мозгу и прима јаку терапију. Упркос честим и јаким главобољама, он, његов отац и пријатељ из села обрађују земљу. Овде, људи узгајају пшеницу и тако доприносе преживљавању породице. Краве су биле један од главних извора прихода породице.

„Увек сам имао млека за бебе, могао сам да продам млеко, и носио сам сир за продају у Косовску Митровицу. Од тог новца сам плаћао струју и остале трошкове. Сад мој унук дође из школе и тражи млеко, а мене душа боли јер немам да му дам. Нити имам пара да купим другу краву…Хранили смо је годинама, она је хранила нас… и теле је такође украдено.

Шесточлана породица Мицић никад није напустила Велику Хочу, чак и кад је било најтеже. Мислили су да се ситуација смирила и да могу да живе од тешког рада, али они чак ни сад немају мира.

У договору и сарадњи са монасима Манастира Високи Дечани, и уз вашу помоћ, желели бисмо да помогнемо овој породици. Хајде да заједно сакупимо новац, да купимо нову краву породици.

Због тога, молимо вад да нас подржите!

За информације као што су PayPal или жиро-рачун, пишите нам на нашим Фејсбук страницамс или на kontakt@de.esfkosovo.org

Повратак на почетак

Wir benutzen Cookies um die Nutzerfreundlichkeit der Webseite zu verbessen. Durch Deinen Besuch stimmst Du dem zu.